ProRail Incidentenbestrijding

ProRail Incidentenbestrijding.. Bij calamiteiten zorgen onze incidentenbestrijders voor de coördinatie: met de vervoerder die reizigers en personeel van de gestrande trein opvangt en alternatief vervoer organiseert, met hulpverleners die zorgen voor slachtoffers als die er zijn, met de brandweer als er brand is uitgebroken, met aannemers die de schade repareren, en met andere hulpdiensten die optreden als er bijvoorbeeld milieuschade dreigt. En we nemen ook alle maatregelen die nodig zijn om de veiligheid van reizigers, personeel, omwonenden en hulpverleners te garanderen.

Veiligheidsdag  17 juni 2017 Rotterdam-Zuid, Barendrechteen kijkje in de keuken van ProRail Ongevallenbestrijding. Het team Ongevallenbestrijding van ProRail liet daarbij zien welke capaciteiten ze in huis hebben. Tegelijkertijd hield deze organisatie een opendag voor andere belangstellenden.

De trein is in Nederland een van de veiligste vervoermiddelen. Als er toch iets misgaat op het spoor komt ProRail Incidentenbestrijding, de hulpverlener op het spoor, direct in actie.

ProRail Incidentenbestrijding staat 24/7 paraat met als belangrijkste doel het zo snel mogelijk weer beschikbaar maken van het spoor na bijvoorbeeld een stranding van een trein door een defect, een aanrijding of ontsporing. Maar ook bij lekkages komen zij direct in actie. Zo wordt, samen met de overheidshulpdiensten, alles op alles gezet om de calamiteit zo klein mogelijk te houden en effecten op de directe omgeving te voorkomen. Ook komen de incidentenbestrijders in actie bij technische storingen aan het spoor of storingen aan spoorinstallaties.

Incidentenbestrijding, een speciale tak van de ProRail-organisatie, telt ongeveer 180 medewerkers en heeft een wagenpark van ongeveer 60 speciale voertuigen tot haar beschikking. Op deze foto zie je een aantal van onze collega’s tijdens de veiligheidsdag in Barendrecht.


 

Tagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten